وبلاگ يك صفحه شخصى بر روى اينترنت است كه با استفاده از آن مىتوانيد اطلاعات خود را در شبكه جهانى عرضه نماييد. خاطرات، درد دلها، دانسته ها و تجربيات، نشانى پايگاههاى مفيد، اخبار و حتى مقالات خود را در اين به رويت ديگران قرار دهيد.وبلاگ ها به شما امکان انتشار ايده ها، افکار و ديدگاه هاي خود، همانند يک روزنامه نگار را مي دهد. بدون اينكه اين ايدهها به طور كامل بررسى شده باشند يا مثلاً از لحاظ دستورى زيبايى جمله در حد عالى باشند. عاملى كه باعث محبوبيت و رشد سريع پديده وبلاگ در ميان كاربران اينترنت شده است، راحتى استفاده از اين ابزار مىباشد. افزون بر اينكه استفاده از سيستمهاى موجود وبلاگ، بدون نياز به صرف وقت و هزينه براى طراحى كامل يك پايگاه اختصاصى، تنها با پر كردن چند فرم تحت وب مىتوانيد شروع به نوشتن مطلب در قالب يك پايگاه اختصاصى كنيد.
با توجه به قابليتهاى منحصر به فرد وبلاگنويسى ضرري است كه متصديان ترويج دين آن را در دستور كار خود قرار دهند. اين مساله از جهت ديگري نيزقابل دقت وتامل است :
1. امروزه بيشترين درصد جامعه ما را جوانان تشكيل مىدهند و اغلب آنان نيز در فقر اطلاعاتى دينى به سر مىبرند، به گونهاى كه از محتوا و ماهيت اسلام ناب آگاهى درستى ندارند.
2. بيشترين قشرى كه با پديده اينترنت و بهويژه وبلاگها سرو كار دارند، جوانان هستند؛ جوانانى كه معمولاً از هوش بالايى برخوردارند و بسيارى از آنان به جاى اينكه پاى منبرها بنشينند، در اينترنت وبگردى مىكنند و از فرهنگ غرب خوراك مىگيرند.
3. اگر چه عدهاى از متوليان فرهنگ دين در اين امر از هيچگونه تلاشى مضايقه ننمودهاند؛ لكن جوّ غالب با مطالب الحادى و مبتذل است و دشمنان قسم خورده، دست به دست هم داده و از بهترين و زبردستترين نويسندگان خود بهره جستهاند تا اذهان جوانان، يعنى بهترين سرمايههاى ما را كه مىتوانند در خدمت دين باشند، به انحراف بكشانند. اگر روزى متصديان ترويج فرهنگ اسلامى، نگران شيوع ابتذال و انحرافات اخلاقى جوانان بودند، اكنون دغدغه آنان چيزى فراتر از فرهنگ ابتذال مىباشد؛ زيرا امروز ترويج بىدينى و انحراف در اولويت دستور كار دشمنان قرار گرفته است. بنابراين، اگر حوزه با منابع غنى دينىاى كه دارد، وارد اين عرصه شود، يقيناً فضاى حاكم شكسته خواهد شد.
7. وبلاگها قابليت بهرهبردارى از ابزارى همچون شمارگر (كنتور) و پيامگير را دارند كه به وسيله آن مىتوان از تعداد بازديدكنندگان و نظرات آنان در باره مطالب ارائهشده آگاه شد.
8. وبلاگنويسى روز به روز در حال گسترش است، به گونهاى كه ميليونها نفر در دنيا وبلاگ مىخوانند؛ صدها هزار نفر از آنها وبلاگ مىنويسند؛ دهها پايگاه اينترنتى خدمات ميزبانى رايگان وبلاگ ارائه مىدهند و نرمافزارهاى متعددى براى وبلاگنويسى ساخته شده است. بنابراين، وبلاگها ديگر يك پديده نوظهور و محدود نيستند
هنگامي که پديدۀ «وبلاگ» در جامعه رواج يافت، کمتر کسي تصور ميکرد که کارکرد آن از يک دفترچۀ خاطرات يا روزنوشت عادي فراتر رود.اينک بيش از دوميليون وبلاگ ثبت شده و دويست هزار وبلاگ فعّال فارسي در شبکۀ اينترنت وجود دارد و اين پديده هر روز از جهات مختلف سياسي، فرهنگي، علمي و مذهبي بهرۀ خاصّي به خود ميگيرد.
انجمنها و تشکلات گوناگوني که با هدف وبلاگنويسي تشکيل شده است، در حال حاضر به يک دغدغۀ جدّي براي مسئولان کشور تبديل شده است که نه ميتوان با آنها برخورد کرد و نه ميتوان بهآساني از کنار آن گذشت.
امروزه وبلاگ مورد توجه سياستمداران دنيا و غولهاي رسانهاي قرار گرفته است؛ به طوري که برخي از اين سياستمداران خود به وبلاگ نويسي روي آوردهاند و رسانه ها نيز يکي از فعاليتهاي مهم خود را پوشش اخبار وبلاگي قرار دادهاند.
براي درک بهتر اهميت وبلاگ ها مي توان به انتخابات اخير رياست جمهوري ايران اشاره کرد و وبلاگهايي که به محلي براي تحليل و بررسي اين موضوع و رخدادهاي پس از آن تبديل شده بودند؛ وبلاگهايي که خوراک خبري بسياري از خبرگزاري هاي معتبر جهان را تشکيل مي دادند. در ماجراي جنگ عراق وبلاگنويسان عراقي اخبار و تصاوير جنگ را به صورت زنده و منحصر به فرد گزارش ميكردند.
انتخابات ايران، جنگ عراق، جنگ 33 روزه لبنان، سونامي تايلند، موضوع تغيير نام خليج فارس و يا حتي حمله به برج هاي دو قلوي آمريکا بدون در نظر گرفتن ديدگاه دولتها، بدون سانسور و بهطور همزمان در وبلاگها در حال پخش شدن بود و ديدگاه جديدي به حقايق را نشان ميداد. گزارش نکردن اخبار دست دوّم و پخش شده از سوي رسانههاي ديگر، امتياز اصلي اين روزنامهنگاري آنلاين بود.
بر پايۀ آخرين آمار بيش از 110 ميليون وبلاگ در دنيا وجود دارد.هر روز 120 هزار وبلاگ جديد ساخته ميشود؛ يعني 4/1 وبلاگ در هر ثانيه.
روزانه 5/1 ميليون پست جديد در وبلاگها نوشته ميشود؛ يعني 17 پست در هر ثانيه. طي 320 روز تعداد وبلاگها از 35 ميليون به 75 ميليون رسيد.
جالب است بدانيد بين 100 سايت برتر دنيا و در كنار نام غولهاي اينترنتي همچون گوگل، ياهو، يوتيوب و MSN، نام 22وبلاگ نيز قرار دارد.
با توجه به ضرورت و توسعه روزافزون آن در ميان كاربران جوان ايراني وقابليت بکارگيري آن در تبليغ دين در فضاي مجازي، معاونت فرهنگي وتبليغي گروه مبلغان بلاگر تعريف کرده ودو فعاليت در اين اين گروه طراحي واجراء مي شود
1) راه اندازي " پايگاه اطلاع رساني و فرهنگي "طلبه بلاگ".
بخش خبر:
«بخش خبر پايگاه اطّلاع رساني طلبه بلاگ » در شرايطي راه اندازي شد که فضاي اينترنت با خلأ يک سامانۀ خبري و اطّلاع رساني براي پوشش کامل اخبار حوزۀ وبلاگ و به ويژه وبلاگ طلاب مواجه بود. هرچند برخي خبرگزاريها همچون خبرگزاري فارس و ايسنا در کنار اخبار خود به پوشش برخي اخبار در حوزۀ وبلاگ وبررسي مطالب وبلاگ نويسان ميپرداختند امّا هيچکدام پايگاهي جامع و فراگير براي انعکاس اخبار اين حوزه، بررسي و اطّلاع رساني مطالب وبلاگ وبلاگ نويسان نبودند و گاه مدتها فعاليت نداشتند.
باراه اندازي طلبهبلاگ و تلاش براي پوشش کامل اخبار در حوزۀ وبلاگها ، اين پايگاه به منبعي قابل اعتماد براي خبرگزاريها و سايتهاي خبري براي انعکاس اخبار وبلاگستان نيز تبديل خواهد شد.
بخش خبر پايگاه براي فعاليت خود اهداف مشخصي را در نظر گرفته است:
1- حضور فعّال و هدفمند در عرصۀ خبر رساني در حوزۀ وبلاگ
2- پوشش اخبار وبلاگهاي فارسي به صورت هدفمند
3- توليد محتواي هدفمند با موضوع اينترنت و وبلاگ
4- گفتگو با کارشناسان و فعّالين حوزۀ وبلاگ
5- شناساندن وبلاگهاي پرمحتوا و در عين حال گمنام
6- تحليل فضاي عمومي وبلاگستان در گفتگو با وبلاگنويسان
7- تغذيهي خبرگزاريها و سايتهاي خبري در حوزۀ وبلاگ و آيتي
8- استفاده از ظرفيت بالاي وبلاگنويسان در انعکاس اخبار
9- تقويت حضور طّلاب در وبلاگستان و تلاش براي ارتقاء سطحِ کيفي وبلاگ ها
بهره گيري از افراد کارشناس در توليد اخبار و گزارشها از جمله اولويت هاي اين پايگاه است که نتيجۀ آن بازنشر بسياري از اخبار و گفتگوهاي طلبهبلاگ در سايت هاي اينترنتي و نشريات مکتوب است.
همچنين گفت و گو با افراد شاخص و سرشناس از ديگر موفقيت هاي طلبه بلاگ به شمار مي رود.
از ديگر ثمرات راه اندازي پايگاه خبري طلبه بلاگ، تشکيل هيئت تحريريهاي متخصّص و کارشناس است. طلبه بلاگ در اين مدت با يک تيم قدرتمند 10 نفره که همگي از کارشناسان و فعّالين حوزۀ وبلاگ هستند، توانسته است نمرهاي پذيرفتني را در اين مهم کسب نمايد.
همچنين از برنامههاي آتي اين پايگاه، آموزش پيشرفتۀ وبلاگ نويسي و خبرنگاري براي طّلاب است تا بتوان از انرژي عظيم آنها براي هرچه پربار تر کردن اين پايگاه خبري استفاده کرد.
بخش خبر پايگاه طلبه بلاگ در قالبهاي زير به توليد محتوا و اخبار مي پردازد:
الف) خبر
ب) گزارش
پ) گفتوگو
ت) يادداشت
ث) گزارشتصويري
ج)تحليل
چ) پادکست
خ) پرونده
ح) مقالات
د) ارسال خبر
بخش بازنشر:
بخش بازنشر(طلبه بلاگ) با هدف ايجاد مرجعي مناسب براي دسترسي به مطالب وبلاگ طّلاب و روحانيون با موضوعات مشخص (تاريخ و جغرافيا، هنر، ارتباطات و فن آوري، اسلام، سياست، جامعه، عمومي، اديان و مذاهب، زبان و ادبيات، علوم ) شکل گرفته است.
بازنشربا بهره برداري از تيمي کارآزموده وطبقهبندي موضوعي وبلاگ طّلاب مي کوشد تا شرايط انتشار افکار طّلاب وبلاگ نويس را در گسترۀ وسيع وبلاگستان فارسي فراهم کند.
بخش بازنشر پايگاه براي فعاليت خود اهداف مشخصّي را در نظر گرفته است:
اطلاع رساني مطالب بهروز شدۀ طّلاب در موضوعات مختلف
ايجاد فضايي براي تضارب آرا
ايجاد جايگاهي براي تبادل انديشه
ايجاد گفتمان وبلاگي ميان طلاب
جمعآوري و طبقهبندي وبلاگها در موضوعات مختلف
آشنائي طلّاب با نوشته ها و بحث هاي گوناگون طلّاب بلاگر
آشنائي بلاگرها ي وبلاگستان فارسي با طلّاب بلاگر و نظرات آنها در موضوعات مختلف
بخش هاي مختلف بخش باز نشر پايگاه «طلبه بلاگ»:
تاپ بازنشر
در اين قسمت از مطالب بلاگرهاي حرفهاي استفاده مي شود که داراي موضوع داغ و ويژه اي هستند و اين خود باعث رقابت بين وبلاگ نويسان خواهد شد.
مطالب پر بازديد
اين قسمت براي ايجاد رقابت و نشان دادن مطالبي که بيشتر ين بازديد را داشته اند آماده شده است که بر اساس تعداد کليک خور مطلبدر سايت و چند آيتم ديگر به روز رساني ميشود.
آرشيو باز نشر
در اين قسمت مطالب بازنشر به صورت موضوعي آرشيو مي شود.
ما دو نوع تقسيم بندي موضوعي داريم:
موضوع پدر (کلّي): مثل موضوع هنر،ادبيات،اقتصاد که نمايش و اطّلاع رساني ما بر اساس همين موضوعات پدر يا همان موضوعات کلي مي باشد.
موضوع پسر(جزئي): مانند هنر تجسمي که زير مجموعه موضوع پدر هنر مي باشد و موضع پسر يا همان موضوع جزئي مطالب در آرشيو باز نشر ها در نظر گرفته شده است.
لينکستان :
بازنشر با جمعآوري نشاني اينترنتي سايتهاي گوناگون از خبرگزاري ها ، روزنامه ها ، سرويس بلاگ ها ، مجامع وبلاگي و سايت هاي مرتبط و همچنين طبقه بندي آن ها، شرايطي را براي هر کاربر و به ويژه طّلاب وبلاگ نويس فراهم کرده است کهاز رجوع هاي موردي و جست و جوهاي زمانبَر بينياز خواهند شد.
لينکستان شامل دو بخش مي شود:
لينک هاي عمومي: اين لينکستان در صفحۀ اصلي بازنشر و شامل لينک هاي مورد نياز بلاگر ها مي باشد.مانند : مجامع وبلاگي،سرويس بلاگها،روزنامه ها،جنبشهاي وبلاگي وغيره....
لينکهاي تخصّصي: اين لينکستان مخصوص آرشيو ، صفحه وموضوع آرشيو شده است
مثلا در بخش آرشيو هنر، سايتهاي تخصّصي هنري را لينک خواهيم کرد ودر صفحۀ آرشيو اقتصاد سايت هاي تخصّصي اقتصاد را...
در صفحات آرشيو از وبلاگهايي که منابع آرشيو ما هستند، به صورت لينک استفاده مي شود.
فتوبلاگ :
در دنياي اينترنت ، فتوبلاگها از محبوبيت خاصي در ميان خوانندگان وبلاگها برخوردار هستند. در وبلاگستان فارسي طّلابي هستندکه به عکّاسي علاقۀ زيادي دارند و حتّي بعضي از آنها عکّاسي را به صورت حرفه اي پيگيري مي کنند. حاصل آن فتو بلاگ هايي است که پس ازبه روز شدن در اين قسمت به اطلاع شما مي رسد..
تب وبلاگي :
همواره وبلاگ نويسان مطالب خود را بر اساس نيازهاي روز جامعه (سياسي و فرهنگي و ..) ارسال مي کنند . در اين بخش، مسائل مختلف جهان و وبلاگ هاي طلاب بررسي شده و مهم ترين موضوعات و عناويني که مورد توجه طلاب قرار ميگيرد ، با عنوان تب وبلاگي منتشر ميشود تا هم مسائل داغ موردِ بحث طّلاب مشخّص شده و هم موضوعات تيتر شده در تب وبلاگي ،راهنماي وبلاگ نويسان در نگاه بهتر به سوژه هاي روزجامعۀ مجازي باشد .
دنبالك طلبه بلاگ:
دنبالك طلبه بلاگ آيكني است كه با درج كُد آن در قسمت ويرايش قالب كاربران وبازديد كنندگان وبلاگ يا سايت شما مي توانند مطالب مفيد شما را براي ما ارسال كنند تا ما بهترو سريع تر از بروزشدن وبلاگ شما اطلاع پيدا كنيم.
ثبت بلاگ:
در اين بخش شما rss)) وبلاگ خود را با مشخصات كامل براي ما ارسال مي كنيد تا پس از به روز شدن وبلاگتان مطّلع شويم وبراي اطّلاع رساني مطلب شما اقدام نماييم.
• بخش كارگاه وبلاگ نويسي :
اين قسمت چنانچه از نامش پيداست براي آموزش به طّلاب يا هر کاربري که به سايت مراجعه مي کند مي باشد تا شايد براي ورود به فضاي وبلاگستان و يا تکميل مهارتهاي آنان در اين پايگاه کمکي باشد.
بخش کار گاه وبلاگ نويسي پايگاه براي فعاليت خود اهداف مشخصّي را در نظر گرفته است:
ارتقاء سطح کيفي وبلاگ طلاب و بلاگر هاي طلبه
ايجاد فضايي براي گفتمان در بارۀ وبلاگ طلاب بلاگر
ايجاد فضايي براي بحث هاي محتوايي و فنّي وبلاگ طلاب
ايجاد فضايي براي آموزش غير مستقيم با همکاري خود طلاب بلاگر
فراهم آوردن فضايي براي مشاوره هاي محتوايي و فنّي براي طلاب بلاگر
1. معرفي وبلاگ:
جايي براي معرفي طلاب بلاگر حرفهاي تا الگويي براي بلاگرهاي ديگر باشند.
در اين قسمت وبلاگ طلاب منتخب توسط كارشناسان به صورت كامل معرفي مي شوند و نقاط قوت و نكاتي كه باعث موفقيت بلاگ شده است به اطلاع كاربران مي رسد.
2. نقد و بررسي وبلاگ:
کاربران حرفه اي که پيشينهاي طولاني تر در فضاهاي سايبر دارند و عموماً از ميان طلاب مي باشند با اعلام همکاري با سايت، به بررسي کمي و کيفي وبلاگ و سايت هاي طلابي مي پردازند که توسط سردبير بخش کارگاه به آنها معرفي مي شود.
در اينجا كارشناس به نقد و برسي ظاهري، ساختاري و محتوايي وبلاگ مي پردازد و تلاشو بررسي مي كند تا امتيازات خاصي که نويسنده يا نويسندگان وب به آن توجه داشته اند، بيان شود. طبيعي است هر انتقاد يا پيشنهادي فضايي مي طلبد که در آن گفتگويي دو طرفه صورت پذيرد تا به بهبود اثر ديجيتال خلق شده ياري رساند. لذا با توجه به اين نياز شخص مورد نقد قرار گرفته مي تواند با برقراري ارتباط با سايت از مسير ارتباط آن لاين و كامنت ها به اين مهم دست يابد.
3. کارگاه فني:
دنياي پرسرعت و نوآور مجازي براي ارائۀ دست آوردهاي خود محدوديت زماني نمي شناسد و گاه مشاهده شده است که سايت هاي بزرگ و پُر کاربري چون ياهو ، گوگل و ... در طي زماني نه چندان پيوسته به تجهيز امکانات پيشرفته براي سهولت کاربران همت دارند.
در فضاي کارگاه فني سعي بر آن است تا با ترسيم نقشهاي مدوّن براي آموزش هاي خود، به تمامي نيازهاي کاربران آماتور و حرفهاي در طول زمان بپردازيم. طبيعي است اولويت آموزش با مواردي است که کاربران محترم تازه وارد به آنها نيازمندند.
در يک سير منطقي پيش بيني شده است که کاربران حرفهاي نيز از اين بخش بهره مند شوند.
4. کارگاه محتوايي:
يکي از دغدغههاي ميان طلاب و مخاطبانشان، حتي در ساحت هاي واقعي تبليغ، همسان بودن گفتمان است. ناهمگون بودن طرز بيان و گونه هاي فکري در گفتگوهاي ميان نويسنده و مخاطب ، بسيار باعث فاصله افتادن ميان آنها شده است.
بيان ويژگي هاي دنياي مجازي و معرفي فضاها و دست آوردهاي عملياتي توليدکنندگان مطالب در اين گستره، کمکي شايان به کاربران روحاني مي کند تا بتوانند از فاصلۀ ايجاد شده ميان خود و مخاطبانشان بکاهند و به سوي تأثيرگذاري بيشتر تبليغ خويش گامهاي بزرگي بردارند.
ارتباط آن لاين
از ويژگيهاي فضاي سايبر، ديالوگي بودن و دوطرفه بودن ارتباط در آن است. نويسنده و توليد کنندۀ اثر
مي تواند با استفاده از نکاتي كه از گفتگوي با مخاطب خود به دست آورده است، به ارتقاء سطح کمّي و کيفي اثر خود بپردازد.
دردو قسمت فني و محتوايي علاوه بر اينکه کارشناسان در زمانهاي مشخص شده به سؤالات کاربران محترم پاسخ مي گويند و آنان را در رفع مشکلات ساختاري و محتوائي وب خود ياري مي کنند، فضايي براي بحث و گفتگو با اهالي فن در فضاي مجازي فراهم ميشود تا با محور قرار دادن وبلاگ، تبادل نظر و کسب تجارب شود.
قالب
کاربران اينترنت ميدانند که يکي از مهم ترين نکات در جذب مخاطب، شکل ظاهري فضايي است که مشغول استفاده رساندن يا استفاده بردن از آن هستند. با توجه به يکي از مهم ترين دغدغه هاي سايت طلبه بلاگ؛ يعني هويت بخشي طلاب در فضاي مجازي، سعي شده است قالب هايي زيبا وديدني توسط کارشناسان هنرمند سايت طراحي شود و در اختيار کاربران محترم قرار گيرد.
طّلاب محترم ميتوانند با جا به جايي قالب وبلاگ خود استفاده از بارکدهايي که در اين قسمت وجود دارد، از قالبهاي ياد شده براي وبلاگ خود استفاده نمايند.
مقالات
محورهايي چون آشنايي کلي با فضاي سايبر و دنياي مجازي، جايگاه طّلاب در اين پديدۀ نو، تأثيرات حضور رسمي طلاب در اين فضا، لزوم مهارت مبلغان ديني ابزاري جديد چون اينترنت و ... از جمله مطالبي است که با همّت کارشناسان حوزوي و غير حوزوي به صورت مقالاتي کوتاه و مفيد تهيه مي شود و به تکميل اطّلاعات کاربران محترم مي پردازد..
• مهمترين اقدامات طلبه بلاگ ( 21 مهر 88- 21 فروردين89 )
1)حضور فعال وهدفند رسانه اي در عرصه خبررساني در حوزه وبلاگ
2)پوشش اخبار وبلاگ هاي فارسي به صورت هدفمند
3)توليد محتواي هدفمند با موضوع اينترنت ووبلاگ
4)گفتگوبا كارشناسان وفعالين حوزه وبلاگ
5)شناسايي وشناساندن وبلاگ هاي موثر ومفيد ودر عين حال گمنام
6)تحليل فضاي عمومي وبلاگستان در گفتگو با وبلاگ نويسان
7) تغذيه ي خبرگزاري ها وسايت هاي خبري در حوزه وبلاگ وآي تي
8)استفاده از ظرفيت بالاي وبلاگ نويسان در انعكاس اخبار
9)تقويت حضورطلاب در وبلاگستان وتلاش براي ارتقاي سطح كيفي وبلاگ ها
10)بهره گيري از افراد كارشناس وخبره در بخش هاي مختلف پايگاه
11)تشكيل هيات قوي تحريريه متشكل از افراد متخصص وكارشناس
12)انعكاس اخباروتبيين اهداف در قالب بخش خبر،بازنشر وكارگاه وبلاگ نويسي
(سخن سردبير،اخبارتاپ، اخبارويژه، گفتگو، گزارشات، آخرين اخبار، گزارش تصويري، پادكست(بسته صوتي خبري وگفتگودر قالب برنامه راديويي) ويژه نامه، ارسال خبر، تاپ باز نشر، مطالب پربازديد، آرشيوبازنشر، لينكستان، نقد وبررسي وبلاگ، فتوبلاگ، معرفي وبلاگ، مقالات، كارگاه وبلاگ نويسي فني و محتوايي)
13) برگزاري اردوي راهيان نور(ازبلاگ تا پلاك)گروه مبلغان بلاگر
14)برگزاري نشست هاي تخصصي در حوزه وبلاگ نويسي با حضور متخصصين خبره
15)شناسايي وحمايت از مبلغان بلاگر وفراهم سازي زمينه رشد وآموزش وفعاليت بيشتر فرهنگي وتبليغي در عرصه وبلاگ
16) همايش افتتاحيه پايگاه خبري – تحليلي طلبه بلاگ با حضور شخصيت هاي برجسته فرهنگي – تبليغي وفعالين در عرصه وبلاگ نويسي
مبلغان بلاگر
وبلاگ يك صفحه شخصى بر روى اينترنت است كه با استفاده از آن مىتوانيد اطلاعات خود را در شبكه جهانى عرضه نماييد. خاطرات، درد دلها، دانستهها و تجربيات، نشانى پايگاههاى مفيد، اخبار و حتى مقالات خود را در اين به رويت ديگران قرار دهيد.وبلاگ ها به شما امکان انتشار ايده ها، افکار و ديدگاه هاي خود، همانند يک روزنامه نگار را مي دهد. بدون اينكه اين ايدهها به طور كامل بررسى شده باشند يا مثلاً از لحاظ دستورى زيبايى جمله در حد عالى باشند. عاملى كه باعث محبوبيت و رشد سريع پديده وبلاگ در ميان كاربران اينترنت شده است، راحتى استفاده از اين ابزار مىباشد. افزون بر اينكه استفاده از سيستمهاى موجود وبلاگ، بدون نياز به صرف وقت و هزينه براى طراحى كامل يك پايگاه اختصاصى، تنها با پر كردن چند فرم تحت وب مىتوانيد شروع به نوشتن مطلب در قالب يك پايگاه اختصاصى كنيد.
با توجه به قابليتهاى منحصر به فرد وبلاگنويسى ضر.ري است كه متصديان ترويج دين آن را در دستور كار خود قرار دهند. اين مساله از جهت ديگري نيزقابل دقت وتامل است :
1. امروزه بيشترين درصد جامعه ما را جوانان تشكيل مىدهند و اغلب آنان نيز در فقر اطلاعاتى دينى به سر مىبرند، به گونهاى كه از محتوا و ماهيت اسلام ناب آگاهى درستى ندارند.
2. بيشترين قشرى كه با پديده اينترنت و بهويژه وبلاگها سرو كار دارند، جوانان هستند؛ جوانانى كه معمولاً از هوش بالايى برخوردارند و بسيارى از آنان به جاى اينكه پاى منبرها بنشينند، در اينترنت وبگردى مىكنند و از فرهنگ غرب خوراك مىگيرند.
3. اگر چه عدهاى از متوليان فرهنگ دين در اين امر از هيچگونه تلاشى مضايقه ننمودهاند؛ لكن جوّ غالب با مطالب الحادى و مبتذل است و دشمنان قسم خورده، دست به دست هم داده و از بهترين و زبردستترين نويسندگان خود بهره جستهاند تا اذهان جوانان، يعنى بهترين سرمايههاى ما را كه مىتوانند در خدمت دين باشند، به انحراف بكشانند. اگر روزى متصديان ترويج فرهنگ اسلامى، نگران شيوع ابتذال و انحرافات اخلاقى جوانان بودند، اكنون دغدغه آنان چيزى فراتر از فرهنگ ابتذال مىباشد؛ زيرا امروز ترويج بىدينى و انحراف در اولويت دستور كار دشمنان قرار گرفته است. بنابراين، اگر حوزه با منابع غنى دينىاى كه دارد، وارد اين عرصه شود، يقيناً فضاى حاكم شكسته خواهد شد.
7. وبلاگها قابليت بهرهبردارى از ابزارى همچون شمارگر (كنتور) و پيامگير را دارند كه به وسيله آن مىتوان از تعداد بازديدكنندگان و نظرات آنان در باره مطالب ارائهشده آگاه شد.
8. وبلاگنويسى روز به روز در حال گسترش است، به گونهاى كه ميليونها نفر در دنيا وبلاگ مىخوانند؛ صدها هزار نفر از آنها وبلاگ مىنويسند؛ دهها پايگاه اينترنتى خدمات ميزبانى رايگان وبلاگ ارائه مىدهند و نرمافزارهاى متعددى براى وبلاگنويسى ساخته شده است. بنابراين، وبلاگها ديگر يك پديده نوظهور و محدود نيستند
هنگامي که پديدۀ «وبلاگ» در جامعه رواج يافت، کمتر کسي تصور ميکرد که کارکرد آن از يک دفترچۀ خاطرات يا روزنوشت عادي فراتر رود.اينک بيش از دوميليون وبلاگ ثبت شده و دويست هزار وبلاگ فعّال فارسي در شبکۀ اينترنت وجود دارد و اين پديده هر روز از جهات مختلف سياسي، فرهنگي، علمي و مذهبي بهرۀ خاصّي به خود ميگيرد.
انجمنها و تشکلات گوناگوني که با هدف وبلاگنويسي تشکيل شده است، در حال حاضر به يک دغدغۀ جدّي براي مسئولان کشور تبديل شده است که نه ميتوان با آنها برخورد کرد و نه ميتوان بهآساني از کنار آن گذشت.
امروزه وبلاگ مورد توجه سياستمداران دنيا و غولهاي رسانهاي قرار گرفته است؛ به طوري که برخي از اين سياستمداران خود به وبلاگ نويسي روي آوردهاند و رسانه ها نيز يکي از فعاليتهاي مهم خود را پوشش اخبار وبلاگي قرار دادهاند.
براي درک بهتر اهميت وبلاگ ها مي توان به انتخابات اخير رياست جمهوري ايران اشاره کرد و وبلاگهايي که به محلي براي تحليل و بررسي اين موضوع و رخدادهاي پس از آن تبديل شده بودند؛ وبلاگهايي که خوراک خبري بسياري از خبرگزاري هاي معتبر جهان را تشکيل مي دادند. در ماجراي جنگ عراق وبلاگنويسان عراقي اخبار و تصاوير جنگ را به صورت زنده و منحصر به فرد گزارش ميكردند.
انتخابات ايران، جنگ عراق، جنگ 33 روزه لبنان، سونامي تايلند، موضوع تغيير نام خليج فارس و يا حتي حمله به برج هاي دو قلوي آمريکا بدون در نظر گرفتن ديدگاه دولتها، بدون سانسور و بهطور همزمان در وبلاگها در حال پخش شدن بود و ديدگاه جديدي به حقايق را نشان ميداد. گزارش نکردن اخبار دست دوّم و پخش شده از سوي رسانههاي ديگر، امتياز اصلي اين روزنامهنگاري آنلاين بود.
بر پايۀ آخرين آمار بيش از 110 ميليون وبلاگ در دنيا وجود دارد.هر روز 120 هزار وبلاگ جديد ساخته ميشود؛ يعني 4/1 وبلاگ در هر ثانيه.
روزانه 5/1 ميليون پست جديد در وبلاگها نوشته ميشود؛ يعني 17 پست در هر ثانيه. طي 320 روز تعداد وبلاگها از 35 ميليون به 75 ميليون رسيد.
جالب است بدانيد بين 100 سايت برتر دنيا و در كنار نام غولهاي اينترنتي همچون گوگل، ياهو، يوتيوب و MSN، نام 22وبلاگ نيز قرار دارد.
با توجه به ضرورت و توسعه روزافزون آن در ميان كاربران جوان ايراني وقابليت بکارگيري آن در تبليغ دين در فضاي مجازي، معاونت فرهنگي وتبليغي گروه مبلغان بلاگر تعريف کرده ودو فعاليت در اين اين گروه طراحي واجراء مي شود
1) راه اندازي " پايگاه اطلاع رساني و فرهنگي "طلبه بلاگ".
• بخش خبر:
«بخش خبر پايگاه اطّلاع رساني طلبه بلاگ » در شرايطي راه اندازي شد که فضاي اينترنت با خلأ يک سامانۀ خبري و اطّلاع رساني براي پوشش کامل اخبار حوزۀ وبلاگ و به ويژه وبلاگ طلاب مواجه بود. هرچند برخي خبرگزاريها همچون خبرگزاري فارس و ايسنا در کنار اخبار خود به پوشش برخي اخبار در حوزۀ وبلاگ وبررسي مطالب وبلاگ نويسان ميپرداختند امّا هيچکدام پايگاهي جامع و فراگير براي انعکاس اخبار اين حوزه، بررسي و اطّلاع رساني مطالب وبلاگ وبلاگ نويسان نبودند و گاه مدتها فعاليت نداشتند.
باراه اندازي طلبهبلاگ و تلاش براي پوشش کامل اخبار در حوزۀ وبلاگها ، اين پايگاه به منبعي قابل اعتماد براي خبرگزاريها و سايتهاي خبري براي انعکاس اخبار وبلاگستان نيز تبديل خواهد شد.
بخش خبر پايگاه براي فعاليت خود اهداف مشخصي را در نظر گرفته است:
1- حضور فعّال و هدفمند در عرصۀ خبر رساني در حوزۀ وبلاگ
2- پوشش اخبار وبلاگهاي فارسي به صورت هدفمند
3- توليد محتواي هدفمند با موضوع اينترنت و وبلاگ
4- گفتگو با کارشناسان و فعّالين حوزۀ وبلاگ
5- شناساندن وبلاگهاي پرمحتوا و در عين حال گمنام
6- تحليل فضاي عمومي وبلاگستان در گفتگو با وبلاگنويسان
7- تغذيهي خبرگزاريها و سايتهاي خبري در حوزۀ وبلاگ و آيتي
8- استفاده از ظرفيت بالاي وبلاگنويسان در انعکاس اخبار
9- تقويت حضور طّلاب در وبلاگستان و تلاش براي ارتقاء سطحِ کيفي وبلاگ ها
بهره گيري از افراد کارشناس در توليد اخبار و گزارشها از جمله اولويت هاي اين پايگاه است که نتيجۀ آن بازنشر بسياري از اخبار و گفتگوهاي طلبهبلاگ در سايت هاي اينترنتي و نشريات مکتوب است.
همچنين گفت و گو با افراد شاخص و سرشناس از ديگر موفقيت هاي طلبه بلاگ به شمار مي رود.
از ديگر ثمرات راه اندازي پايگاه خبري طلبه بلاگ، تشکيل هيئت تحريريهاي متخصّص و کارشناس است. طلبه بلاگ در اين مدت با يک تيم قدرتمند 10 نفره که همگي از کارشناسان و فعّالين حوزۀ وبلاگ هستند، توانسته است نمرهاي پذيرفتني را در اين مهم کسب نمايد.
همچنين از برنامههاي آتي اين پايگاه، آموزش پيشرفتۀ وبلاگ نويسي و خبرنگاري براي طّلاب است تا بتوان از انرژي عظيم آنها براي هرچه پربار تر کردن اين پايگاه خبري استفاده کرد.
بخش خبر پايگاه طلبه بلاگ در قالبهاي زير به توليد محتوا و اخبار مي پردازد:
الف) خبر
ب) گزارش
پ) گفتوگو
ت) يادداشت
ث) گزارشتصويري
ج)تحليل
چ) پادکست
خ) پرونده
ح) مقالات
د) ارسال خبر
• بخش بازنشر:
بخش بازنشر(طلبه بلاگ) با هدف ايجاد مرجعي مناسب براي دسترسي به مطالب وبلاگ طّلاب و روحانيون با موضوعات مشخص (تاريخ و جغرافيا، هنر، ارتباطات و فن آوري، اسلام، سياست، جامعه، عمومي، اديان و مذاهب، زبان و ادبيات، علوم ) شکل گرفته است.
بازنشربا بهره برداري از تيمي کارآزموده وطبقهبندي موضوعي وبلاگ طّلاب مي کوشد تا شرايط انتشار افکار طّلاب وبلاگ نويس را در گسترۀ وسيع وبلاگستان فارسي فراهم کند.
بخش بازنشر پايگاه براي فعاليت خود اهداف مشخصّي را در نظر گرفته است:
اطلاع رساني مطالب بهروز شدۀ طّلاب در موضوعات مختلف
ايجاد فضايي براي تضارب آرا
ايجاد جايگاهي براي تبادل انديشه
ايجاد گفتمان وبلاگي ميان طلاب
جمعآوري و طبقهبندي وبلاگها در موضوعات مختلف
آشنائي طلّاب با نوشته ها و بحث هاي گوناگون طلّاب بلاگر
آشنائي بلاگرها ي وبلاگستان فارسي با طلّاب بلاگر و نظرات آنها در موضوعات مختلف
بخش هاي مختلف بخش باز نشر پايگاه «طلبه بلاگ»:
تاپ بازنشر
در اين قسمت از مطالب بلاگرهاي حرفهاي استفاده مي شود که داراي موضوع داغ و ويژه اي هستند و اين خود باعث رقابت بين وبلاگ نويسان خواهد شد.
مطالب پر بازديد
اين قسمت براي ايجاد رقابت و نشان دادن مطالبي که بيشتر ين بازديد را داشته اند آماده شده است که بر اساس تعداد کليک خور مطلبدر سايت و چند آيتم ديگر به روز رساني ميشود.
آرشيو باز نشر
در اين قسمت مطالب بازنشر به صورت موضوعي آرشيو مي شود.
ما دو نوع تقسيم بندي موضوعي داريم:
موضوع پدر (کلّي): مثل موضوع هنر،ادبيات،اقتصاد که نمايش و اطّلاع رساني ما بر اساس همين موضوعات پدر يا همان موضوعات کلي مي باشد.
موضوع پسر(جزئي): مانند هنر تجسمي که زير مجموعه موضوع پدر هنر مي باشد و موضع پسر يا همان موضوع جزئي مطالب در آرشيو باز نشر ها در نظر گرفته شده است.
لينکستان :
بازنشر با جمعآوري نشاني اينترنتي سايتهاي گوناگون از خبرگزاري ها ، روزنامه ها ، سرويس بلاگ ها ، مجامع وبلاگي و سايت هاي مرتبط و همچنين طبقه بندي آن ها، شرايطي را براي هر کاربر و به ويژه طّلاب وبلاگ نويس فراهم کرده است کهاز رجوع هاي موردي و جست و جوهاي زمانبَر بينياز خواهند شد.
لينکستان شامل دو بخش مي شود:
لينک هاي عمومي: اين لينکستان در صفحۀ اصلي بازنشر و شامل لينک هاي مورد نياز بلاگر ها مي باشد.مانند : مجامع وبلاگي،سرويس بلاگها،روزنامه ها،جنبشهاي وبلاگي وغيره....
لينکهاي تخصّصي: اين لينکستان مخصوص آرشيو ، صفحه وموضوع آرشيو شده است
مثلا در بخش آرشيو هنر، سايتهاي تخصّصي هنري را لينک خواهيم کرد ودر صفحۀ آرشيو اقتصاد سايت هاي تخصّصي اقتصاد را...
در صفحات آرشيو از وبلاگهايي که منابع آرشيو ما هستند، به صورت لينک استفاده مي شود.
فتوبلاگ :
در دنياي اينترنت ، فتوبلاگها از محبوبيت خاصي در ميان خوانندگان وبلاگها برخوردار هستند. در وبلاگستان فارسي طّلابي هستندکه به عکّاسي علاقۀ زيادي دارند و حتّي بعضي از آنها عکّاسي را به صورت حرفه اي پيگيري مي کنند. حاصل آن فتو بلاگ هايي است که پس ازبه روز شدن در اين قسمت به اطلاع شما مي رسد..
تب وبلاگي :
همواره وبلاگ نويسان مطالب خود را بر اساس نيازهاي روز جامعه (سياسي و فرهنگي و ..) ارسال مي کنند . در اين بخش، مسائل مختلف جهان و وبلاگ هاي طلاب بررسي شده و مهم ترين موضوعات و عناويني که مورد توجه طلاب قرار ميگيرد ، با عنوان تب وبلاگي منتشر ميشود تا هم مسائل داغ موردِ بحث طّلاب مشخّص شده و هم موضوعات تيتر شده در تب وبلاگي ،راهنماي وبلاگ نويسان در نگاه بهتر به سوژه هاي روزجامعۀ مجازي باشد .
دنبالك طلبه بلاگ:
دنبالك طلبه بلاگ آيكني است كه با درج كُد آن در قسمت ويرايش قالب كاربران وبازديد كنندگان وبلاگ يا سايت شما مي توانند مطالب مفيد شما را براي ما ارسال كنند تا ما بهترو سريع تر از بروزشدن وبلاگ شما اطلاع پيدا كنيم.
ثبت بلاگ:
در اين بخش شما rss)) وبلاگ خود را با مشخصات كامل براي ما ارسال مي كنيد تا پس از به روز شدن وبلاگتان مطّلع شويم وبراي اطّلاع رساني مطلب شما اقدام نماييم.
• بخش كارگاه وبلاگ نويسي :
اين قسمت چنانچه از نامش پيداست براي آموزش به طّلاب يا هر کاربري که به سايت مراجعه مي کند مي باشد تا شايد براي ورود به فضاي وبلاگستان و يا تکميل مهارتهاي آنان در اين پايگاه کمکي باشد.بخش کار گاه وبلاگ نويسي پايگاه براي فعاليت خود اهداف مشخصّي را در نظر گرفته است:
ارتقاء سطح کيفي وبلاگ طلاب و بلاگر هاي طلبه
ايجاد فضايي براي گفتمان در بارۀ وبلاگ طلاب بلاگر
ايجاد فضايي براي بحث هاي محتوايي و فنّي وبلاگ طلاب
ايجاد فضايي براي آموزش غير مستقيم با همکاري خود طلاب بلاگر
فراهم آوردن فضايي براي مشاوره هاي محتوايي و فنّي براي طلاب بلاگر
1. معرفي وبلاگ:
جايي براي معرفي طلاب بلاگر حرفهاي تا الگويي براي بلاگرهاي ديگر باشند.
در اين قسمت وبلاگ طلاب منتخب توسط كارشناسان به صورت كامل معرفي مي شوند و نقاط قوت و نكاتي كه باعث موفقيت بلاگ شده است به اطلاع كاربران مي رسد.
2. نقد و بررسي وبلاگ:
کاربران حرفه اي که پيشينهاي طولاني تر در فضاهاي سايبر دارند و عموماً از ميان طلاب مي باشند با اعلام همکاري با سايت، به بررسي کمي و کيفي وبلاگ و سايت هاي طلابي مي پردازند که توسط سردبير بخش کارگاه به آنها معرفي مي شود.
در اينجا كارشناس به نقد و برسي ظاهري، ساختاري و محتوايي وبلاگ مي پردازد و تلاشو بررسي مي كند تا امتيازات خاصي که نويسنده يا نويسندگان وب به آن توجه داشته اند، بيان شود. طبيعي است هر انتقاد يا پيشنهادي فضايي مي طلبد که در آن گفتگويي دو طرفه صورت پذيرد تا به بهبود اثر ديجيتال خلق شده ياري رساند. لذا با توجه به اين نياز شخص مورد نقد قرار گرفته مي تواند با برقراري ارتباط با سايت از مسير ارتباط آن لاين و كامنت ها به اين مهم دست يابد.
3. کارگاه فني:
دنياي پرسرعت و نوآور مجازي براي ارائۀ دست آوردهاي خود محدوديت زماني نمي شناسد و گاه مشاهده شده است که سايت هاي بزرگ و پُر کاربري چون ياهو ، گوگل و ... در طي زماني نه چندان پيوسته به تجهيز امکانات پيشرفته براي سهولت کاربران همت دارند.
در فضاي کارگاه فني سعي بر آن است تا با ترسيم نقشهاي مدوّن براي آموزش هاي خود، به تمامي نيازهاي کاربران آماتور و حرفهاي در طول زمان بپردازيم. طبيعي است اولويت آموزش با مواردي است که کاربران محترم تازه وارد به آنها نيازمندند.
در يک سير منطقي پيش بيني شده است که کاربران حرفهاي نيز از اين بخش بهره مند شوند.
4. کارگاه محتوايي:
يکي از دغدغههاي ميان طلاب و مخاطبانشان، حتي در ساحت هاي واقعي تبليغ، همسان بودن گفتمان است. ناهمگون بودن طرز بيان و گونه هاي فکري در گفتگوهاي ميان نويسنده و مخاطب ، بسيار باعث فاصله افتادن ميان آنها شده است.
بيان ويژگي هاي دنياي مجازي و معرفي فضاها و دست آوردهاي عملياتي توليدکنندگان مطالب در اين گستره، کمکي شايان به کاربران روحاني مي کند تا بتوانند از فاصلۀ ايجاد شده ميان خود و مخاطبانشان بکاهند و به سوي تأثيرگذاري بيشتر تبليغ خويش گامهاي بزرگي بردارند.
ارتباط آن لاين
از ويژگيهاي فضاي سايبر، ديالوگي بودن و دوطرفه بودن ارتباط در آن است. نويسنده و توليد کنندۀ اثر
مي تواند با استفاده از نکاتي كه از گفتگوي با مخاطب خود به دست آورده است، به ارتقاء سطح کمّي و کيفي اثر خود بپردازد.
دردو قسمت فني و محتوايي علاوه بر اينکه کارشناسان در زمانهاي مشخص شده به سؤالات کاربران محترم پاسخ مي گويند و آنان را در رفع مشکلات ساختاري و محتوائي وب خود ياري مي کنند، فضايي براي بحث و گفتگو با اهالي فن در فضاي مجازي فراهم ميشود تا با محور قرار دادن وبلاگ، تبادل نظر و کسب تجارب شود.
قالب
کاربران اينترنت ميدانند که يکي از مهم ترين نکات در جذب مخاطب، شکل ظاهري فضايي است که مشغول استفاده رساندن يا استفاده بردن از آن هستند. با توجه به يکي از مهم ترين دغدغه هاي سايت طلبه بلاگ؛ يعني هويت بخشي طلاب در فضاي مجازي، سعي شده است قالب هايي زيبا وديدني توسط کارشناسان هنرمند سايت طراحي شود و در اختيار کاربران محترم قرار گيرد.
طّلاب محترم ميتوانند با جا به جايي قالب وبلاگ خود استفاده از بارکدهايي که در اين قسمت وجود دارد، از قالبهاي ياد شده براي وبلاگ خود استفاده نمايند.
مقالات
محورهايي چون آشنايي کلي با فضاي سايبر و دنياي مجازي، جايگاه طّلاب در اين پديدۀ نو، تأثيرات حضور رسمي طلاب در اين فضا، لزوم مهارت مبلغان ديني ابزاري جديد چون اينترنت و ... از جمله مطالبي است که با همّت کارشناسان حوزوي و غير حوزوي به صورت مقالاتي کوتاه و مفيد تهيه مي شود و به تکميل اطّلاعات کاربران محترم مي پردازد..
• مهمترين اقدامات طلبه بلاگ ( 21 مهر 88- 21 فروردين89 )
1)حضور فعال وهدفند رسانه اي در عرصه خبررساني در حوزه وبلاگ
2)پوشش اخبار وبلاگ هاي فارسي به صورت هدفمند
3)توليد محتواي هدفمند با موضوع اينترنت ووبلاگ
4)گفتگوبا كارشناسان وفعالين حوزه وبلاگ
5)شناسايي وشناساندن وبلاگ هاي موثر ومفيد ودر عين حال گمنام
6)تحليل فضاي عمومي وبلاگستان در گفتگو با وبلاگ نويسان
7) تغذيه ي خبرگزاري ها وسايت هاي خبري در حوزه وبلاگ وآي تي
8)استفاده از ظرفيت بالاي وبلاگ نويسان در انعكاس اخبار
9)تقويت حضورطلاب در وبلاگستان وتلاش براي ارتقاي سطح كيفي وبلاگ ها
10)بهره گيري از افراد كارشناس وخبره در بخش هاي مختلف پايگاه
11)تشكيل هيات قوي تحريريه متشكل از افراد متخصص وكارشناس
12)انعكاس اخباروتبيين اهداف در قالب بخش خبر،بازنشر وكارگاه وبلاگ نويسي
(سخن سردبير،اخبارتاپ، اخبارويژه، گفتگو، گزارشات، آخرين اخبار، گزارش تصويري، پادكست(بسته صوتي خبري وگفتگودر قالب برنامه راديويي) ويژه نامه، ارسال خبر، تاپ باز نشر، مطالب پربازديد، آرشيوبازنشر، لينكستان، نقد وبررسي وبلاگ، فتوبلاگ، معرفي وبلاگ، مقالات، كارگاه وبلاگ نويسي فني و محتوايي)
13) برگزاري اردوي راهيان نور(ازبلاگ تا پلاك)گروه مبلغان بلاگر
14)برگزاري نشست هاي تخصصي در حوزه وبلاگ نويسي با حضور متخصصين خبره
15)شناسايي وحمايت از مبلغان بلاگر وفراهم سازي زمينه رشد وآموزش وفعاليت بيشتر فرهنگي وتبليغي در عرصه وبلاگ
16) همايش افتتاحيه پايگاه خبري – تحليلي طلبه بلاگ با حضور شخصيت هاي برجسته فرهنگي – تبليغي وفعالين در عرصه وبلاگ نويسي