به گزارش پایگاه اطلاعرسانی فرهنگی-تبلیغی رسالات، یکصدو هشتاد و دومین جلسه از سری کارگاههای نقد عالمانهی منبر، پنجشنبه 28 آبانماه سال جاری با سخنرانی حجتالاسلام حسین قلیزاده و کارشناسی حجتالاسلام والمسلمین محمدی خراسانی، با موضوع «نشانههای متقین» و رویکرد «استفاده از آیات و روایات در منبر و خطابه» و با حضور جمعی از طلّاب حوزه علمیّه خراسان در نمازخانه دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار گردید.
پس از سخنرانی حجتالاسلام قلیزاده و نقد سخنرانی ایشان توسط حاضرین در جلسه، حجتالاسلام والمسلمین محمدی خراسانی به ایراد سخن پرداخت.
وی خراسان را به عنوان مهد پرورش خطبا و مبلغان نامی معرفی کرده و افزود: همگی شما با خطبههای عالمانه و کوبنده و آتشین جوانمرد شهید استاد حضرت آیتالله هاشمینژاد آشنا هستید؛ همچنین اساتید دیگری چون مقام معظم رهبری.
حجتالاسلام والمسلمین محمدی خراسانی بیان داشت: تبلیغ را به عنوان شغل در نظر نگیرید؛ تبلیغ مسئولیت بزرگ و سنگین الهی و آسمانی است. اگر تبلیغ حرفه شود، کمکم عادی خواهد شد و این جلوی مطالعه و وقت گذاشتن و تفکر در این زمینه را میگیرد؛ شأن تبلیغ بسیار بالاتر از مسئلهی امرار معاش است.
وی ضمن اشاره به روایت «یَهدی اللهُ عَلی یَدَیکَ رَجُلاً خَیرٌ لَکَ مِمّا طَلَعَت عَلَیهِ الشَّمسُ وَ غَربت...» و به نقل از آیت الله العظمی وحید خراسانی گفت: بعد از نعمت وجود و هستی، هیچ نعمتی با نعمت ایمان و هدایت قابل مقایسه نیست و واسطهی رساندن نعمت ایمان و هدایت به بندگان خدا، مبلغین هستند.
وی بر اهمیت مطالعه در منبر و خطابه تأکید کرد و افزود: هیچگاه بدون مطالعه منبر نروید. مرحوم آیتالله فلسفی ساعتها برای مطالعه منبر و دستهبندی و چینش مطالب وقت میگذاشتند.
حجتالاسلام والمسلمین محمدی خراسانی ادامه داد: گاهی سخنرانیهایی را حتی در تلویزیون میبینیم که مطالب ارائه شده در آنها پایه و اساس درستی ندارد و متأسفانه بسیار هم مخاطب دارند.
کارشناس این هفتهی نقد عالمانه اظهار داشت: ما طلبهها نباید منبرهایمان روزنامهای باشد و نباید مدام از تعریف خواب استفاده کنیم.
وی افزود: متأسفانه بسیاری از آنچه که به عنوان روضه بیان میشود، مدام برای مردم ایجاد سؤال میکند؛ سؤالهایی که خود ما از پاسخ به آنها عاجزیم. در حالی که مقاتل معتبر و مستند فراوانی وجود دارد.
حجتالاسلام والمسلمین محمدی خراسانی تأکید کرد: طلبه نباید مثل مداحها روضه بخواند؛ هدف گریاندن مردم نیست. مقتل را بخوانید، اگر دلی شکست فبها و اگر نشکست اشکالی ندارد؛ شما مطلب را منتقل کردهاید.
وی ادامه داد: در روضه باید از متون استفاده کرد، نه اینکه دو بیت شعر میخوانند به عنوان روضه! چرا رهبری در نماز جمعه میآیند مقتل میخوانند؟ در روضهخوانی حتماً از مطالب سست و بیپایه باید پرهیز کرد.