به گزارش پایگاه اطلاعرسانی فرهنگی-تبلیغی رسالات، بیست و یکمین جلسه دانشافزایی تخصصی علمی - مهارتی کارشناسان مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، ویژه کارشناسان بخش پاسخگوی مشاوره دینی سه شنبه 15 دیماه سال جاری با حضور سید محمد علی واعظ موسوی در اتاق جلسات کانون بحث و انتقاد دینی شهید هاشمینژاد برگزار گردید.
در ابتدای جلسه واعظ موسوی ضمن بیان تذکراتی در مورد شیوهی پاسخگویی به مخاطب در روابط خاص مشاورهای، یک مورد مشاورهای را مطرح کرده و نظر حاضرین را در مورد آن جویا شد.
کارشناس مشاوره و رئیس بخش ایپرسش مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی نمایندگی خراسان رضوی که موضوع شخصیت را برای ارائه به حاضرین در نظر گرفته بود در ادامه چند مورد از تعاریف شخصیت را ارائه داد.
وی بیان داشت: انسان یک شخص دارد و یک شخصیت؛ عدهای شخصیت را الگوی معین و مشخصی از تفکر و هیجان تعریف کردهاند و برخی شخصیت را رفتاری تعریف کردهاند که سبک شخص را در تعامل با محیط اجتماعی و مادی رقم میزند.
واعظ موسوی ویژگیهای باثبات و پایدار، الگوهای رفتاری و شیوههای تفکری که نحوه سازگاری شخص را با محیط تعیین میکند را از دیگر معیارها و مصادیق مورد استفاده در تعاریف شخصیت عنوان نموده و گفت: شخصیت (personality) یعنی ویژگیهای پایداری که باعث پیش بینی رفتار فرد میشود. شخصیت نقاب و ماسکی است که باعث تمایز ما و دیگران میشود.
رئیس بخش ایپرسش مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی نمایندگی خراسان رضوی ضمن اشاره به اصطلاح «آدم بیشخصیت» در میان عوام اظهار داشت: از نگاه روانشناسان آدم بدون شخصیت نداریم. شخصیت از جهاتی مثبت است و از جهاتی منفی اما انسان بدون شخصیت وجود ندارد.
وی ادامه داد: تا قرن 19 و بر اساس علوم سنتی، 4 نوع تیپ شخصیتی معرفی میشد؛ دموی مزاج، سودایی مزاج، بلغمی مزاج و صفراوی مزاج.
واعظ موسوی تأکید کرد: در بررسی شخصیت، هم باید به شکلگیری شخصیت توجه کرد و هم به نشانههای شخصیتی و هم به انواع شخصیت.
وی تیپهای درونگرا و برونگرا را دو تیپ شخصیتی معروف و مورد قبول روانشناسان بیان کرده و در پایان برخی از عوامل مؤثر در شخصیت از جمله دوست، اراده، اعتمادبنفس، حس خوشبختی و چگونگی استفاده از اوقات فراغت را مورد بررسی قرار داد.