اولین روز از دومین کارگاه تعاملی دادگستری و سمنهای استان خراسان رضوی، صبح چهارشنبه 7 بهمنماه سال جاری به همت مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی خراسان رضوی و با مشارکت موسسه ترویج بهداشت روانی بشارت و سمنهای استان خراسان رضوی و با نظارت معاونت قضایی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی و با بررسی موضوعاتی چون پیشگیری از اعتیاد و بررسی ابعاد و عوامل تزلزل در خانواده، در اتاق جلسات کانون بحث و انتقاد دینی شهید هاشمینژاد به پایان رسید.
به گزارش پایگاه فرهنگی-تبلیغی رسالات، حجتالاسلام روحانیمقدم مدیر داخلی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی نمایندگی خراسان رضوی طی سخنانی عوامل ایجاد کنندهی تزلزل در خانواده و ابعاد مختلف آن را تبیین نمود.
وی در مورد ضرورت موضوع مطرح شده بیان داشت: ثبات جامعه وابسته به ثبات و استحکام خانواده است. ارتباطات سالم و مناسب در جامعه بر اساس مناسبات متعادل و متوازن در خانواده بوجود میآید.
این کارشناس مشاوره خانواده انواع خانواده را متشنج، متزلزل، متلاشی، متعادل و متکامل معرفی نمود و در تعریف خانواده متعادل گفت: خانوادههایی هستند که علیرغم مسائل و مشکلات و ناملایمتیها و اختلافنظرهایی که با همدیگر دارند، باز سعی میکنند خودشان را همسنگ یکدیگر قرار دهند؛ این یک خانواده متعادل است.
وی افزود: افراد خانوادهی متکامل در روابط مختلف همپوشانی دارند و همدیگر را کامل میکنند و با هم کنار میآیند.
حجتالاسلام روحانی مقدم بیان داشت: تزلزل گاهی ناشی از اختلاف سنی است و گاهی ناشی از عدم درک متقابل. این تزلزل در برخی موارد هم از تفاوتهای مذهبی نشأت میگیرد که در زندگی نمود پررنگی دارد.
وی همچنین در بخشی از سخنان خود به معرفی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی پرداخت و ابراز داشت: افراد مختلف ممکن است دسترسی به کارشناس در زمینهی مورد سؤال خود نداشته باشند و یا دسترسی داشته باشند و خجالت بکشند، اما خیلی راحت و از طریق سایت ما میتوانند با کارشناسان مختلف ارتباط آن لاین و آف لاین برقرار نمایند.
کارشناس مشاور برنامه فیتیله اظهار داشت: تزلزل گاهی ذهنی است؛ مثلاً زن شوهرش را رفیق نمیبیند و رقیب میبیند. همچنین تزلزل گاهی زمینهی رفتاری دارد.
وی با اشاره به آیه 21 سوره روم تصریح کرد: یکی از نشانههای ربوبیت و خدایی خدا، احساس سکینه و آرامش زوجین در کنار هم است.
عوامل کاربردی متزلزل کنندهی خانواده
روحانی مقدم یکی از عوامل مهم بروز تزلزل در خانوادهها را داشتن روحیهی حق به جانب در هر یک از اعضای خانواده عنوان کرد و افزود: افراد گاهی با اینکه ادله کافی برای اثبات مدعای خویش ندارند، سعی میکنند حرف خود را به کرسی بنشانند.
وی در توضیح علل بروز این روحیه بیان داشت: یکی از عواملی که مانع انتقادپذیری و باعث ایجاد روحیهی حق به جانب در افراد است، نوع بیان میباشد؛ عدم دقت در نوع بیان در بسیاری از موارد مشکلساز است.
مشاور مطرح کودک و نوجوان ادامه داد: گاهی آنتراکت دادن و فرصت تفکر به طرف مقابل دادن میتواند این روحیه مخرب را تضعیف کند و مانع از تزلزل هرچه بیشتر خانواده شود.
روحانی مقدم در سخنان خود تأثیر مواردی چون بیتوقعی و توقع زیاد، نادیده گرفتن اولویتهای شریک زندگی و اولویت دادن به خواستهها و برنامههای خود، انتقادات غیرمنصفانه، گذشت و دنبال مقصر گشتن را در نظام خانواده مورد نقد و تحلیل قرار داد و فرهنگ عذرخواهی را یکی از علل کاهش بروز تزلزل در خانواده بیان کرد.
وی افزود: یکی از مواردی که در نظام خانواده تزلزل ایجاد میکند این است که فرد در مورد انگیزههای طرف مقابل خود ادعای آگاهی کامل دارد.
مدیر داخلی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی نمایندگی خراسان رضوی گفت: تصور اینکه طرف شما باید نیازهای شما را بشناسد و بدون درخواستی از جانب شما به آنها پاسخ دهد، توقعی بیجا و دور از ذهن است.
برای دریافت فایل صوتی این جلسه روی لینک زیر کلیک نمایید.